konkurrence-largeKonkurrenceholdet i Smut har torsdag d. 21 marts afholdt en meget inspirerende aften med et foredrag af Kim Dietrichsen ejer af sportsminds.dk der beskæftiger sig med ledelse, coaching og idrætspsykologi. Som overskriften antyder, talte Kim om vindermentalitet for konkurrencesvømmer, og om hvordan svømmerne får sat individuelle, klare og realistiske mål. Som udgangspunkt fremmes præstationerne gennem motivation og forventningsafstemning, som foregår i et tæt samarbejde med trænerne.

Denne foredragsaften var fra begyndelsen en ren ”Vinder-aften”, da et meget stort fremmøde fra svømmere, forældre og trænere i Smut, hurtigt fyldte lokalet. Et stort ta’ selv bord med lækkert, sund og hjemmelavet mad, blev med stor fornøjelse indtaget sammen med hyggeligt samvær og snak, inden at Kim begyndte på sit program.
Kim Dietrichsen begyndte foredraget i Smut med en forventnings afstemning, som netop højner udbyttet af et foredrag. Som Kim startede med at sige: ” Jeg kan forhåbentligt rykke noget i deres måde at se verden på. Mit mål er, at de får sat ord på det, de hver især brænder for og deres ambitioner kommer til at leve og ikke bare være et strategipapir i en skuffe”.

Men det var ikke kun Smut-svømmerne, der fik stof til eftertanke, også de fremmødte forældre, måtte af og til trække lidt på smilebåndet og i selverkendelsens klare lys, pludselig se hvad man som forældre absolut ikke skal gøre. Kim gjorde alle forældre venligt – men på meget direkte og bestemt vis opmærksomme på, at der ikke findes noget værre end at blive evalueret for sin svømning på vej hjem i bilen fra et stævne!
Et andet dilemma man som forældre til konkurrence svømmerne skal være bevidst om – men som også gælder for forældre til andre sportsudøvere, er de krav og dilemmaer man som udøver kan stå i mellem sporten, hjemmet og skolelivet. Her er der kun en ting at gøre – lyt til barnet!

Koncentration og fokus er altafgørende for svømmerne, eksempelvis når man står på startskamlen, og skal springe i vandet. Foredraget var da også krydret med små motoriske aktiviteter, som netop skulle skærpe koncentrationen og øge vores fokus. Om ikke andet var det med et stort smil på læben – og andre gange et kæmpe grin. Desuden fik vi mange sjove historier om de store svømmere som Jeanette Ottesen Gray og Rikke Møller, hvilken Kim har været træner for og stadig coacher.
Som afsluttende blev den store betydning og vigtighed af dygtige trænere, seriøse svømmere opbakning fra forældre fremhævet som altafgørende! Og efter sådan en aften sammen med anbefalelsesværdige Kim Dietrichsen, kan vi kun konkludere: Alt det har Smut

Skriver Hanne Bager fra Terndrup svømmeklub SMUT


Sæsonen skudt igang med en træningslejr

foto002-largeSvømmeklubben SMUT fik startet sæsonen godt ud med en træningslejr i Løkken. I løbet af weekenden blev der svømmet fem træningspas i vandet, derudover var der træning i motionsrummet for de ældste, landtræning i hallen for alle – og så blev der ellers spillet en masse fodbold, hvor både drenge og piger fik brændt deres sidste kræfter af. Løkken blev også invaderet af 32 svømmere i SMUT dragter, stranden blev besøgt, Bolcheriet blev studeret og især pigerne var på rundtur i butikkerne.

Det var en blandet flok svømmere, både aldersmæssigt og i forhold til svømmeerfaring. Som altid er der et godt sammenhold blandt svømmerne og især for de 8 svømmere, som var på deres første træningslejr, er det vigtigt, at føle sig som en del af et stærkt kammeratskab.

De to trænere, Jonas Nelleman og Erik Pallesen, var godt tilfredse med svømmernes træningsindsats i løbet af weekenden, og føler at træningslejren er en god opstart til sæsonens mange stævner.


Nye klubdragter

foto003-large10SMUT svømmerne til Himmerlandsturnering i nye sponsordragter.Svømmeklubben SMUT har fået nye sponsorer, og dermed nye dragter. Hovedsponsor er Himmerlands Alarm og Elservice og medsponsorer er Hedegaard Foods, Perfect Hair og Krastrup Søgaard. De nye klubdragter er købt hos Sportigan Hadsund. Svømmerne var stolte af deres nye dragter og den perfekte kulisse til at benytte tøjet var Himmerlandsturneringen del to, der blev afholdt i Rønbjerg.
SMUT havde 28 topmotiverede svømmere til start, og stemningen var høj og sammenholdet mellem svømmerne var i top.

Stævnet bød på personlige rekorder fra næsten alle svømmere, og samlet blev det til hele syv Himmerlandsrekorder til svømmeklubben SMUT.

De fire herrer – Jonas Nelleman, Johan Lisberg, Jonas Korsholt og Erik Pallesen, slog Himmerlandsrekord i 4*50 brystvømning og 4*50 crawl. Sidstnævnte rekord var en især en flot præstation, idet det var en rekord som havde stået i lang tid, og de fire svømmeherrer fra SMUT tror selv på at den nye rekord kan få lov til at stå i et godt stykke tid (det er en udfordring ….)

Pigerne (Julie Levisen, Lenette Nielsen, Line Niss Bjerregaard og Anne Wittrup) svømmede en superflot 4*50 m crawl i en imponerende himmerlandsrekord, med en samlet forbedring på 5 sek. i forhold til den gamle rekord. Holdkappen er blevet yderligere forstærket af den dygtige svømmer Lenette Nielsen, som er ny svømmer hos SMUT.

Igen leverede Julie Levisen en superflot præstation i så forskellige løb som 50 ryg, 100 bryst, 100 crawl og 400 meter Medley, som alle førte en flot Himmerlandsrekord med sig.

Mange svømmere leverede super flotte individuelle præstationer, som alle burde fremhæves. For klubben som helhed er Himmerlandsturneringen en rigtig god turnering, da alle klubbens svømmere kan deltage. Det vil sige svømmere fra 9 år og op til 26 år. Der opnås point indenfor hver aldersgruppe, så for at klare sig godt i turneringen, er alle aldersgrupper ligeværdige, og der er en utrolig god opbakning svømmerne imellem.


En fantastisk SMUT sæson er slut

Smut’s konkurrencehold er nu gået på en velfortjent sommerferie. Som afslutning på en forrygende sæson, blev der holdt sommerfest, hvor der var mødt 80 personer op. Det var svømmerne med deres famillier og trænerne. Det hele startede lørdag eftermiddag, hvor der var fælles kaffebord i klubhuset. Svømmhallen var efter kaffen til fri afbenyttelse. Senere samledes alle igen til stort grill ta-selv bord.

Efter spisningen var der uddeling af pokaler. Pokalerne blev fordelt således: Årets flid: Christina Nielsen, Årets kammerat: Marc Ochsendorf, Årets præstation: Emil Hougesen. Sidst på aftenen tog alle forældre hjem, svømmerne blev tilbage til overnatning sammen med deres 2 trænere.

Søndag morgen var det tid til afsked med træner Bároûr Jacobsen, han har afsluttet sin praktik periode i SMUT og vender nu igen hjem til Færøerne.
Denne fantastiske dag var noget Sponsorudvalget stod for, derfor en stor tak til dem.
Efterårssæsonen for konkurrence svømmerne, starter op igen den 14. august med et 24 timer arrangement i samarbejde med Terndrup SvømmeCenter.


SMUT sætter ny rekord til stævne i Arden.

foto005-largeDen 25. april 2010 drog 26 svømmere med deres trænere, Erik og Bárôur, afsted til 2. Himmerlandsturnering i svømning. Svømmerne var alle meget tændte og parate til at yde deres allerbedste. Det må man også sige, at de gjorde. Udover de personlige rekorder der blev sat, vandt SMUT 18 guld, 10 sølv og 15 bronze, i alt 43 medaljer.
Desuden satte Herrene fra SMUT også en ny rekord i Himmerlandsturneringen, det var i holdkappen 4 x 50 bryst. Denne rekord havde ikke været rørt siden 1995, hvor den var 2.20.28, men SMUT ændrede denne rekord til 2.16.25, Holdkappen bestod af: Klaus Christensen, Erik Pallesen, Jonas Nellemann & Johan Lisberg. Kampen for at slå denne rekord fik alle SMUT svømmere & forældre op at stå på sidelinien. Der blev heppet så hele hallen kogte. Som altid bakkede svømmerne hinanden op, derudover var der stor opbakning fra forældrene. Det var en super god og indbringende dag, alle svømmerne kan godt være stolte af deres præstationer.


SMUT til LM

foto006-largeWeekenden 12-14. marts drog 23 svømmere til Ikast med deres to trænere for at deltage i Landsmesterskaberne i svømning.
Sidste år til LM fik SMUT 6 medaljer med hjem, i år rykkede SMUT til tops, og svømmede 7 guld, 11 sølv og 9 bronze hjem, i alt blev det 27 medajler til den lille klub. Man må sige, at svømmerne virkelig har forbedret sig. Derudover svømmede de rigtig mange personlige tider, som altid var der stor opbakning fra forældrene, der stod og heppede på sidelinjen. Der var en kanon god stemning på holdet, og alle heppede på hinanden. I år gik ingen sukkerkolde af at svømme, heppe eller de mange timers ophold i svømmehallen, da Super Brugsen i Terndrup havde været så venlig at sponsorere frugt og juice til svømmerne, det nød alle svømmerne, en stor tak til Super Brugsen Terndrup. Søndag sidst på eftermiddagen vendte nogle meget trætte, men glade svømmere hjem til Terndrup. Alle svømmere kan godt klappe sig selv på skulderen, og være stolte af deres super gode præstationer i Ikast.

På billedet ses: Camilla Ochsendorf, Pernille Rytter, Line Niss-Bjerregaard, Tine Christensen, Daniel Pallesen, Christian Flohr, Emil Bonderup, Rebecca Pallese, Annemette Andersen, Marc Ochsendorf, Andreas Baumann, Janni Bach, Isabella Pedersen, Martha Moeslund, Jacob Rytter, Morten Jæger, Mads Lund, Emil Hougesen, Jens Bach, Michelle Pedersen, Christina Nielsen, Mikkel Pedersen, Klaus Christensen, træner Bárôur Jacobsen & træner Erik Pallesen.


1. Talentstævne 2010

foto007-largeSøndag eftermiddag den 7. marts drog en flok forventningsfulde SMUT børn til Støvring Svømmehal for at deltage i forårets talentsvømmestævne. For nogle af børnene var det deres første svømmestævne, og flere havde derfor en stor flok sommerfugle i maven.
Eftermiddagen startede med opvarmning og træning af ”starten”, hvor SMUT træner Erik sammen med børnene fik pudset formen af.
Børnene deltog i flere forskellige discipliner, hvor de kæmpede og svømmede det bedste de havde lært for at komme først i mål. En pæn stor gruppe forældre, søskende og bedsteforældre brugte deres eftermiddag i Støvring svømmehal for at heppe på de ihærdige SMUT svømmere.
Der blev råbt og heppet for at opmuntre svømmerne. Stemningen i svømmehallen var i top. Glad og stolte børn steg op af vandet efter endt løb. Det var tydeligt, at det ikke var så vigtigt for børnene, hvad nummer de blev i løbet, vigtigst var at de havde svømmet så hurtigt som de kunne. Der var ros og kammeratlige skulderklap uanset om man var kommet ind først, midt i eller sidst.
Sidste punkt på dagens svømmeprogram var holdkap, som blev afviklet i 3 heat (afdelinger). Her nærmede stemningen sig kogepunktet, specielt i det sidste heat, hvor SMUT var med helt fremme, det blev her til en flot 2. plads til SMUT, det var et utroligt tæt løb fra start til slut. Kammerater og familie råbte og heppede så taget i svømmehallen var ved at lette.
Eftermiddagen blev afsluttet med at alle svømmere modtog en medalje. Det var en flok stolte, glade og trætte børn, som tog med deres hæse familier hjem.

På billedes ses: Cecilie Manstrup Jensen, Caroline Lybech Christensen, Mikkel Pedersen, Thorsten Lindholm, Michelle Pedersen, Emilia Nielsen, Martha Moeslund, Daniel Pallesen, Jacob Rytter, Rebecca Pallesen, Isabella Pedersen, Mathias Nielsen, Josephine Strøm Hansen & Træner Erik Pallesen.


God start for SMUT ved 1. Himmerlandsturnering i 2010

foto008-largeÅrets 1. Himmerlandsturnering fandt sted i Farsø, her deltog 26 svømmere sammen med deres træner Erik Pallesen. afholdt, Det gik suverænt godt for SMUT. Alle svømmere klarede sig rigtig godt og satte en masse personlige rekorder. Derudover svømmede svømmerne en masse medaljer hjem til klubben, det blev til 13 guld, 12 sølv og 16 bronze medaljer, i alt 41 medaljer. Det var nogle meget trætte, men tilfredse svømmere som tog fra Farsø efter en lang dag. Det næste store stævne som mange af svømmerne deltager i, er Landsmesterskaberne i Ikast 13. & 14. marts, så der bliver ikke tid til megen afslapning.

På billedet ses: Træner Erik Pallesen, Johan Lisberg, Tine Christensen, Andreas Baumann, Janni Bach, Klaus Christensen, Mads Lund, Annemette Andersen, Camilla Ochsendorf, Pernille Rytter, Emil Hougesen, Emil Bonderup, Morten Jæger, Jacob Rytter, Christina Nielsen, Rebecca Pallesen, Michelle Pedersen, Caroline Lybech Christensen, Daniel Pallesen, Victoria Pallesen, Julie Levisen, Line Niss-Bjerregaard, Marc Ochsendorf, Mikkel Pedersen, Isabella Pedersen, Jens Bach fraværende på billedet Martha Moeslund og Jonas Nellemann.


Flot start på 2010 for SMUT.

foto009-large

Årets første svømmestævne for SMUT var i Hjallerup, hvor der blev afholdt Landsdelsmesterskaber. Dette stævne var også udtagelsesstævne til Landsmesterskaberne (LM) 2010 som løber af stablen d. 13.-14. marts.
24 friske & super tændte svømmere samt 2 trænere var afsted. Til dette stævne havde SMUT 2 små nye svømmere, som netop her i 2010 er rykket op fra Talentholdet. Alle svømmerne klarede sig rigtig flot. Ud af 24 svømmere kvalificerede de 23 sig til årets LM. De 2 trænere kan være meget stolte af deres hold. Som altid ved stævnerne var der stor forældreopbakning. Det er skønt med en sådan opbakning både for svømmerne, men sandelig også for trænerne. Skønt at se alle de orange t-shirt især når der blev kaldt frem til medaljeoverrækkelse. Nu er det så om at holde formen ved lige så vi kan få sat Terndrup & SMUT på landkortet ved LM.

På billedet ses bagerst fra venstre:
Træner Báröur Jacobsen, Christian Flohr Nielsen, Camilla Ochsendorf, Pernille Rytter, Jens Bach, debutant Caroline Lybech Christensen, Signe Johansen, Andreas Baumann, Janni Bach, debutant Martha Moeslund, Klaus Christensen, Christina Nielsen, Rebecca Pallesen, Annemette Andersen, Emil Bonderup, træner Erik Pallesen, Mads Lund, Morten Jæger.
Siddende fra venstre: Mikkel Pedersen, Line Niss-Bjerregaard, Isabella Pedersen, Michelle Pedersen, Tine Christensen, Daniel Pallesen, Marc Ochsendorf & Jacob Rytter.