[ultimate_heading main_heading=”Oprykning til Jyllandsserien 2017″ main_heading_color=”#ccc92e” margin_design_tab_text=”” main_heading_margin=”margin-bottom:25px;”][/ultimate_heading]

Da Terndrup/Blenstrup Håndbolds herrer i serie 1 indledte forårssæsonen var det med en klar forventning om, at en puljesejr vil være nok til at sikre oprykning til Jyllandsserien. Så holdet da halvvejs i sæsonen havde mødt alle fem modstanderhold og kunne føje lige mange sejre til stillingen, var sæsonens mål indenfor rækkevidde. Desværre viste det sig, grundet omstrukturering højere oppe, at kun ét hold fra de to serie 1 puljer fik plads i efterårets Jyllandsserien. Herrerne holdt dog den flotte stime og vandt puljen med ti sejre ud af lige så mange mulige og en imponerende målscore på +107.

Som vinder af den modsatte serie 1 pulje ventede Hjørring Håndbold i kampen om oprykningen. Hjørring havde ligeledes gjort rent bord i deres pulje og det kunne således tyde på, at der ventede et svært opgør. Denne forventning viste sig at holde stik. I et fyldt Hjallerup Idrætscenter var rammerne sat op til en brag af en kamp. Trods den store geografiske afstand fra den sædvanlige hjemmebane, var opbakningen massiv. At dømme ud fra stemningen var denne endda større end fra Hjørrings medbragte tropper.

Starten på kampen fulgte dog ikke helt opbakningen på lægterne. Efter en lidt nervøs start fra begge hold fik Hjørring et lille forspring på et par mål. Dette forspring fik Terndrup/Blenstrup svært ved at indhente og første halvleg var et tæt opgør, dog var Hjørring konstant foran med et til to mål. Enkelte gange fik de sneget sig op på tre mål. Terndrup/Blenstrups spillere hang dog godt i og fik hver gang lukket hullet. Lige før pausen var det dog lige før elastikken brast, men med en god slutspurt blev der halet ind og de kunne gå til pause bagud med to til stillingen 18-16.

Noget kunne dog tyde på, at det var en bevidst taktik fra Terndrup/Blenstrups side. De kom ud fra pausen med noget mere gejst end Hjørring. De blev overrumplet af dette og det lykkedes at holde Hjørring nede på blot tre scoringer i de første femten minutter af anden halvleg. Dette specielt takket være en storspillende målmand. Det forspring, som Terndrup/Blenstrup fik skabt på denne første halvdel af anden halvleg, kæmpede Hjørring med at få indhentet. Med en seks-syv minutter tilbage af kampen var det lige før det lykkedes dem at få lukket holdet, men Terndrup/Blenstrup holdt stand. Nærmere end at komme op på at være bagud med enkelt mål kom Hjørring aldrig.

Slutstillingen blev 36-31 i Terndrup/Blenstrups favør. De går således et spændende efterår i møde med formodentlig nogle hårde kampe i Jyllandsserien. En ekslusiv serie som kun tæller 48 hold i Jylland.

[ultimate_heading main_heading=”Santander Cup mod Hjallerup 1. division” main_heading_color=”#ccc92e” margin_design_tab_text=”” main_heading_margin=”margin-bottom:25px;”][/ultimate_heading]

Terndrup Håndbolds herrer i serie 1 mødte tirsdag aften Hjallerup fra 1. division i femte runde i Santander Cup. At komme så langt som til femte runde i denne turnering, som også kaldes Landspokalen, er i sig selv en præstation. For at komme dertil har det krævet sejre over AIK Vejgaard (fra Jyllandsserien) 38-32 , Horne KFUM (fra serie 2) 25-22 , Fjerritslev (fra serie 2) 35-32 og Blære/Hornum (fra Jyllandsserien) 35-30. Selvom Terndrup havde slået hele to hold fra Jyllandsserien, var det stadig på forhånd givet, at det ville blive en svær kamp at skulle op imod et hold, som til dagligt spiller hele fire rækker højere.

Men Terndrup gik til kampen med oprejst pande. Fra startfløjtet blev der kæmpet bravt, og de fulgtes pænt ad til 9-8. Derefter var det som om, at Hjallerup fandt et højere gear, og specielt i kontraspillet gik det stærkt. Det blev tydeligt, at der selvfølgelig var niveauforskel på de to hold, og holdene gik til pause med stillingen 21-14 i Hjallerups favør. Terndrup var dog foran på et tidspunkt – det bør dog bemærkes, at det var til stillingen 1-0.

Efter halvlegen fortsatte Hjallerup det høje tempo. Specielt i forsvaret fyldte de rigtig meget, og deres målmænd havde fået set Terndrups skytter an. Terndrup kom dog frem til flere gode chancer; specielt fra fløjene og stregen blev boldene sat ind på Hjallerups målmænd. Det var dog ikke nok, og Hjallerup trak sig som forventet ud af opgøret med en sejr på 38-24.

Terndrup kunne dog absolut være det bekendt, og det viste de mange bifald fra de ca. 125 tilskuere, som overværede kampen, også.
Målscorere for Terndrup blev: Palle German 5, Morten Winther 5, Andreas Guldbæk 4, Steffen Mikkelsen 3, Kenneth Jørgensen 2, Malthe Nautrup 2, Denis Sabanovic 1, Lasse Andersen 1 og Simon Holst 1.

[ultimate_heading main_heading=”Sæsonafslutning 2013/14″ main_heading_color=”#ccc92e” margin_design_tab_text=”” main_heading_margin=”margin-bottom:25px;”][/ultimate_heading]

Terndrup Håndbold havde lørdag den 5. april sidste hjemmestævne. Første kamp på programmet var U10 drenge mod Øster Hornum. Terndrup havde vundet den første kamp med hele 18-9. Men Øster Hornum stillede med et noget stærkere hold til denne kamp og Terndrup fik sin sag for. De startede ellers bedst, men Øster Hornum kom hurtigt foran og var konstant foran med to til tre mål. Terndrup vendte dog kampen og fik via en fighter indsats udlignet med et minut igen. Og Terndrup fik endda scoret til slutresultatet 14-13 med blot fem sekunder igen. Dagens første sejr var således i hus.

Næste kamp på programmet var dame serie 2. De skulle møde IK 1919 Aalborg, hvor deres første møde havde endt med en 30-15 sejr til 1919. Men til denne kamp, hvor Terndrup havde mest brug for pointene for at sikre sig at blive i serie 2, kunne det tydeligt ses. Begge hold spillede meget nervøst med mange boldtab til følge, men Terndrup viste de bedste fighter egenskaber og sled sig til en 18-15 sejr. En sejr som gav to meget vigtige point i kampen for at sikre pladsen i serie 2.

Derefter spillede serie 4 herrer lokalopgør mod Kongerslev. Et opgør som Terndrup havde vundet med et enkelt mål i første kamp. Terndrup havde dog en del afbud fra spillere til denne kamp og det kunne godt aflæses på spillet. Men med god fighter indsats lykkedes det dog Terndrup at gå til pause med en 8-4 føring. Det kneb dog lidt med luften til anden halvleg og Terndrup måtte se Kongerslev hive en 13-12 sejr hjem.

Før sidste kamp denne dag, delte Terndrup tre gavekurve fra SuperBrugsen Terndrup ud til personer, som havde hjulpet klubben gennem sæsonen. Leif Bønlykke fik en kurv for hans trofaste hjælp som tidtager, Hanne og Karl Erik fra Cafeteriet fik for deres hjælp gennem sæsonen. Årets tilskuer blev i år delt af to personer, som har været trofaste ikke blot til hjemmekampe, men også til rigtig mange kampe på udebane, nemlig Pernille Kjær og Line Mølskov.

Til sidste kamp skulle serie 2 herrer møde Gjøl som lå med i toppen og skulle bruge to point for fortsat at være med i kampen om oprykning til serie 1. Terndrup derimod lå solidt i midten af rækken og kunne ikke bruge pointene til meget. Kampen startede meget lige hvor de to hold fulgtes pænt ad, men hen imod pausen trak Gjøl fra og de gik til pausen med en 15-12 føring. Efter pausen kom Terndrup dog med fornyet styrke og de kæmpede sig langsomt tilbage. Og da de indhentede Gjøls føring, så de sig ikke tilbage og tog sejren 32-28.

Om aftenen afholdte Terndrup afslutning hvor blandt andet følgende priser blev uddelt: Årets spiller på U18 blev Lasse Andersen, på serie 2 damer Mette Nielsen, serie 2 herrer Palle Jensen og serie 4 Simon Holst.

Terndrup HK har netop afsluttet håndbold sæsonen, og hvilken afslutning det blev. Fire ud af fem ungdomshold havde kvalificeret sig til kredsmesterskab. Det alene er rigtig flot.

U14 pige holdet skulle spille deres kampe i Terndrup Hallen. Holdet lagde flot ud med en sejr på 14-10 over Lendum efter en hård kamp hvor Terndrup spillede måske deres bedste kamp i denne sæson. Men de måtte desværre se sig slået i næste kamp, hvor de tabte med cifrene 13-8 til Aabybro. Aabybro dækkede rigtig flot op, et forsvar Terndrups piger havde meget svært ved, specielt i første halvleg. I anden halvleg kom Terndrups piger bedre med, men de indhentede aldrig det tabte fra første halvleg.

U16 Piger

Øverst fra venstre: Laura, Gitte, Lotte, Nanna, Lea, Michelle, Ida og Cecilie. Forrest liggende: Maiken.

U16 pige holdet drog til Vodskov, hvor, pga. to afbud fra andre hold, der kun var en enkelt kamp mellem pigerne og finalen. Så alt andet en finaleplads ville være skuffende. I første kamp ventede Strandby/Elling. Terndrup og Strandby/Elling fulgtes pænt ad gennem hele første halvleg og holdene gik til pausen ved stillingen 7-7. Men efter pausen kom pigerne fra Terndrup ud med fornyet energi. Terndrup trak lige så stille fra Strandby/Elling på en flot holdindsats. Kampen endte fortjent 12-9 til Terndrup og pigerne var således klar til finalen senere på dagen. I finalen ventede Taars/Ugilt, et hold der havde spillet rigtig flot håndbold i deres indledende kampe. Og det gentog de desværre i finalen. Specielt deres stregspil havde Terndrups piger svært ved at hamle op med. På et tidspunkt i anden halvleg, så det dog ud til at kampen var ved at vende, da Terndrup fik reduceret til 11-8, men Taars/Ugilt fandt lige et højere gear og trak fra. Kampen endte 18-10 og Terndrup måtte nøjes med en flot sølvmedalje.

U14 Drenge

Øverst fra venstre: Jesper (træner), Lasse, Bjarke, Benjamin, Kasper, Andreas, Dan, Denis (træner). Nederst fra venstre: Mads, Frederik, Oskar, Gustav. Liggende forrest: Andreas.

U14 drenge holdet var, efter vintersæsonen, endt på en flot og fortjent 2. plads som førte dem videre til kredsmesterskaberne. De blev afviklet lørdag d. 10. april i Asaa-hallen. I Terndrups første kamp skulle de møde Sæby. Drengene var lidt nervøse fra start, men kom godt efter det. Og Sæby blev besejret 14-11 efter en spændende kamp. Da det var vind eller forsvind kampe, var drengene klar til at gå videre. I den næste kamp skulle de møde Vrå/Børglum. Det skulle vise sig at blive en nervepirrende kamp, men med fantastisk fight og flot spil. Og ikke mindst fantastiske redninger af Andreas Guldbæk. Kampen endte 16 -16 efter Vrå/Børglum scorede efter tid direkte på frikast. Så drengene måtte ud i forlænget spilletid på 2×5 min. Drengene dominerede hele den forlængede spilletid. Og Vrå/Børglum formåede kun at score 2 mål. Det betød at drengene var klar til finalen. Det var der ingen, der havde spået om, inden vi tog af sted, men det viser også hvilken fighter vilje drengene har fået og hvor meget de har udviklet sig det sidste halve år. I finalen skulle drengene møde Hals. Et hold, som var kommet til finalen ved at vinde over Svenstrup, som sluttede lige over Terndrup i tabellen i vintersæson. Så det var, på papiret, en god modstander Terndrup skulle op i mod. Drengene var fokuseret og klar til kamp. Som de også dominerede fra start hvor de kom foran 6-5 efter blandt andet rigtig flot streg spil af Bjarke Engelbrektsen og kraftfulde skud fra distancen af Dan Lund Pedersen. Men drengene mistede lidt fokus op til pausen og Hals kunne på til pause foran 9-7. Men med endnu et fremragende og velspillede forsvar spil af alle mand og et stærkt kontraspil af Kasper Toft og Benjamin Engelbrektsen kom drengene op på 16-16 med 40 sekunder igen. Drengede fortsatte det gode angreb og hvor en træt, men velspillende Lasse Andersen går ind og afgør kampen med et pragtfuld underhånds-skud, som suser lige mellem benene på målmanden. Lidt efter lyder slutsignalet og det kom som en forløsning for hele holdet, som løber på banen i jubel. Guldmedaljerne var nu velfortjente i hus, og det var enden på en lang og hyggelig dag. I finalekampen blev målscorerne følgende: Kasper Toft 1 mål, Benjamin Engelbrektsen 2 mål, Dan Lund Pedersen og Bjarke Engelbrektsen begge 4 mål og Lasse Andersen med 6 mål.

Terndrup U16 drenge havde også kvalificeret sig til kredsmesterskabet, men måtte desværre melde afbud pga. en skoleudflugt.

U12 Piger

Stående fra venstre: Cecilie, Patricia, Emilie, Amanda og Tilde. Siddende fra venstre: Emma, Camilla, Line, Lena og Pernille. Forrest liggende: Christina.

Samme weekend deltog Terndrups U12 pige hold, for første gang i Rockwool Cup, som er et håndboldstævne arrangeret af Doense-Vebbestrup IF, hvor de skulle spille 4 kampe på hver 15 min og med kun en halvleg i hver kamp.
Det var en flok meget tændte spillere som mødte op i hallen til afgang mod Vebbestrup, de ville nemlig ud og vise, at det var en fejl, at de ikke skulle til kredsmesterskaberne, som flere af Terndrups andre hold skulle.
Da vi kørte lidt tidligt havde vi mulighed for at se de andre hold i aktion, inden vi skulle møde dem og det stod hurtigt klart, at Klejtrup IF, som vi skulle møde i den første kamp, ville blive den sværeste modstander, hvis vi selv spillede op til normal standard.
Den første kamp, skulle som før nævnt, spiles imod Klejtrup IF og det var en flok meget tændte piger, som rimeligt hurtig havde kontrol over kampen og det endte da også med en klar sejr til os på hele 6-1.
Herefter havde vi en pause, som af pigerne blev brugt til at juble over sejren og studere udvalget i cafeteriet, deres strenge træner havde nemlig sagt, at de ikke skulle begynde at bestille en masse mad, da vi skulle spille kamp igen rimeligt hurtigt.
2. kamp var imod Arden 2 og da vi inden 1. kamp regnede med at Klejtrup IF var de sværeste, gik pigerne på banen med en alt for stor sikkerhed på, at dem skulle de nok klare. Men rimeligt hurtigt bragte Arden sig foran 2-0 og vi var for første gang i knibe. Lidt skæld ud fra træneren om at de nu skulle begynde med at spille håndbold, hjalp dog og det endte med en sejr på 4-2.
Endelig lidt længere pause og endelig tid til at bruge penge i cafeteriet og tid til at spille kort, med hele holdet, det er rigtig sammenhold.
3. kamp var imod Arden 1, og her havde pigerne forstået, ikke at undervurdere nogen modstandere på forhånd. Pigerne startede som lyn og torden og rimeligt hurtigt var kampen afgjort og det endte da også med en utrolig sikker sejr på 6-0.
Tilbage var der nu kun en kamp, en kamp imod Randers Freja og vandt vi den, så vandt vi også hele turneringen. Igen skal pigerne have ros, de gik på banen med en gejst og vilje, som om det gjaldt liv og død. Randers Freja fik ikke et ben til jorden og kampen blev vundet meget sikkert 8-2, dermed var vi samlet vindere af Rockwool Cup 2010, en sejr som pigerne virkelig fortjente.
Alt i alt en turnering hvor der ikke kan fremhæves nogen spillere frem for andre, da ingen spillere kan vinde en håndbold kamp alene. Dette forstod pigerne og var derfor også jublende lykkelig både før, under og efter medalje overrækkelsen, hvor de helt fortjent fik overrakt deres guldmedaljer. Som en af pigerne sagde efter hun havde modtaget medaljen, vi ses igen næste år, for det har været sjovt det her.